• slayt
  • slayt
Duyurular

Derneğimiz sitesi güncellenmektedir. Fikir ve içerik yönünden katkılarınızı bekliyoruz. 


Derneğimiz pandemi şartlarına rağmen Kumrulu ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermeye devam etmektedir.


Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Ordu Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sponsorlarımız
İlçemizin Tarihçesi


Kumru ilçemiz çağlar boyunca kavimlerin yaşadığı bir bölgedir. Tarihi M.Ö. 584-555 yıllarından Pers imparatorluğuna dayanmaktadır. Pont Krallığı üç asra yakın bu bölgede hakimiyet kurmuştur. M.S. 391-395 yıllarında bu bölge Doğu Roma İmparatorluğu'nun hakimiyetine girmiştir. M.S. 391-395 yıllarında Orta Asya'dan büyük göçler halinde gelen Peçenek ve Kuman Türkleri Kumru topraklarında uzun süre kalmış yörenin Türkleşmesinde büyük rol oynamışlardır. Yöremizde güçlü Türk hakimiyeti 1095-1175 tarihinde Danişmentliler tarafından sağlanmıştır.

 

Danişmend Ahmet Gazinin ölümü ile yöre kısa süreli de olsa Bizanslılar tarafından işgal edilmiştir. 178 yılında Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan tarafından Selçuklu topraklarına katılmıştır. Selçuklu Devletinin Kösedağ savaşından sonra gücünü kaybetmesi üzerine bu topraklarda birçok beylikler oluşmuştur. Sırasıyla 1327-1380 yılları arasında Eratna Beyliğine, ondan sonra Kadı Burhanettin’in idaresine daha sonra 1389 yılında Hacı Emiroğluları’nın hakimiyetine girmiştir. 1398 yılında Yıldırım Beyazıt ‘in Samsun ve Ordu topraklarına girmesi ile bu bölge Osmanlı idaresine bağlanmıştır.

 

Kumru Cumhuriyet dönemindeki nahiye konumunu 1960 yılına kadar sürdürmüş, bu tarihte de ilçe olmuştur. Fatsa’nın ilçe oluşu ile birlikte buraya bağlı bir nahiye iken 1 Nisan 1961 Tarihinde 7033 sayılı kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçemizin isminin nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler bulunmasına rağmen büyük çoğunluk Elekçi deresinin taşarak, bugünkü ilçe merkezi olan bölgeye fazla miktarda kum bırakması ile birlikte bölgenin Kumlu ismiyle anılmaya başlaması ve Kumlu ismi zamanla halk arasında Kumru olarak anılmasından dolayı bu ismi aldığı konusunda fikir birliği içerindedir.

 

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Eski Bir Bursiyer
Derneğinizden burs almış ve okulumu sizlerin de katkılarıyla tamamlamıştım. Allah hepinizden razı olsun. Bende inşallah size burs verme noktasında işe başlar başlamaz destekçi olacağım. Herkese teşekkür ederim.

Engin T.
Bir Kumrulu olarak derneğimizi tanımaktan büyük şeref duydum. Web sitesi de çok güzel olmuş. Allah işlerinizde kolaylıklar versin...

Celalettin AŞUR
Ordulu olmaktan Kumrulu olmaktan.. Yönetimde olup zerre kadar insanlara faydalı olmaktan çok mutluyum. Herkesi bu kutlu huzurlu oluşuma katılmaya davet ediyorum


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

 

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Site Teması | Köy Sitesi


Top